Pro Germanistica Hungarica érem

A Pro Germanistica Hungarica érem létrehozását a Magyar Germanisták Társaságának elnöksége kezdeményezte 2005-ben a magyarországi germanisztikai kutatásban elért kiemelkedő életmű elismerésére.A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2019-ben kiemelkedő életműve elismeréseként Bassola Pétert, a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézetének professor emeritusát tüntette ki.


A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2017-ben kiemelkedő életműve elismeréseként Csúri Károlyt, a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézetének professor emeritusát tüntette ki.


A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2015-ben kiemelkedő életműve elismeréseként Hessky Reginát, a Károli Gáspár Református Egyetem Német Nyelv és Irodalom Tanszékének egyetemi tanárát tüntette ki.

 

A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2013-ban kiemelkedő életműve elismeréseként Kertész András akadémikust, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetének professzorát tüntette ki.

 

A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2011-ben kiemelkedő életműve elismeréseként Tarnói Lászlót, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Germanisztikai Intézetének professor emeritusát tüntette ki.
 

A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica éremmel 2009-ben kiemelkedő életműve elismeréseként Vizkelety András akadémikust, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Germanisztikai Intézetének professor emeritusát tüntette ki.

 

A Magyar Germanisták Társasága a Pro Germanistica Hungarica érmet a 2007-es esztendőben a magyarországi és nemzetközi germanisztika kiemelkedő személyiségének, Kocsány Piroskának, a Debreceni Tudományegyetem  Germanisztikai Intézet egyetemi docensének ítélte oda.

 

A Magyar Germanisták Társaságának Pro Germanistica Hungarica érmét  2005-ben, első ízben, a nemzetközi szinten is elismert tudományos és közéleti életművéért Bernáth Árpád a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézete intézetigazgató egyetemi tanára vehette át.